Vanaf 31 augustus vinden de bijeenkomsten van het volledige progranma weer plaats in de Zendo op de Noordsingel. Zoals bekend, is er vanwege de corona omstandigheden een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zendo (max 12 incl de leraar), waardoor we, in ieder geval voor de maandag en dinsdag avonden, wat meer moeten organiseren dan voorheen. We maken daarvoor gebruik van een afspreek-systeem. Voor de andere avonden , de introductie cursus, de ochtendzazen, studieklassen en zaterdag zazenkai is dit niet aan de orde, zoals het er nu uitziet.Naast ‘life’ aanwezig zijn, is het ook mogelijk om online aanwezig te zijn tijdens de avond bijeenkomsten van de doorgaande groepen en blijft er gelegenheid voor online daisan.Dat we elkaar maar weer regelmatig mogen ontmoeten en inspireren in dit nieuwe seizoen; in de zendo én online!In het belang van de veiligheid en gezondheid van de sangha-leden maken we gebruik van een protocol waarin de voorwaarden voor zazen en de praktische gang van zaken staat vermeld: https://zenrotterdam.nl/index.php/corona-protocol. We raden iedereen aan dit protocol te lezen alvorens naar de zendo te komen.

 

 

vanaf 31 augustus start doorgaande groepen

5 september workshop Leven met sterven onder begeleiding van Irène Bakker Sensei

 13 t/m 17 januari 2021 wintersesshin onder begeleiding van Helma Jifu Vulink Sensei

klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan

 

Het Herfstnummer van het Kanzeon Schrift is verschenen.

Zie deze link voor de meest recente uitgave.

Zie deze link voor een overzicht van alle uitgaven.

 

Oprichter van de Kanzeon Zen Centrum Rotterdam Niko Tenko Tydeman Roshi laat weten dat van nu de website www.mystieknetwerk.nl toegankelijk is.

Deze website biedt een verzameling teksten, gedichten, beschouwingen, muziekfragmenten, die een antwoord geven op de vraag: wat is de mystieke bron van religie? De citaten worden begeleid met een korte inleiding of commentaar.

Over de website zegt Niko: "Met deze website wil ik blijven staan bij het inwendige van de religiositeit, bij datgene wat niet altijd zichtbaar is, wat subjectief, persoonlijk, individueel is, hoewel dit persoonlijke, subjectieve blijkbaar ook gedeeld wordt met anderen, waardoor het toch weer een bepaalde mate van algemeenheid of objectiviteit kent. Zo kent de mystiek zijn eigen vorm van wetenschappelijkheid."