plaatje van lego zendo met boeddhabeeld en zitkussenDe introductiecursus laat je kennismaken met zenmeditatie. De nadruk ligt op het vertrouwd raken met het meditatiekussen en de verhalen over zen.

 

Er is aandacht voor de geschiedenis en een aantal bekende anekdotes uit de zen-traditie. Ook wordt stilgestaan bij een aantal gebruiken in de zendo (meditatieruimte).

 

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan

 

De 8 bijeenkomsten worden voor een groot deel ingevuld met verschillende meditatie oefeningen en het bespreken van de ervaringen. Er wordt over de motieven om te mediteren gesproken en over wat je wel en niet kunt verwachten van je zenbeoefening in je dagelijkse leven. Wat betekent zen beoefenen?

 

Zazen (zitmeditatie) is een van de belangrijkste beoefeningen. Tijdens de gratis proefles / open avond wordt er aandacht besteed aan de meditatiehouding (op een kussen, een bankje of gewoon op een stoel). Verder bespreken we de mogelijke betekenis van meditatie voor ons dagelijks leven. 

 

Je maakt kennis om bewust en aandachtig in het leven te staan (mindfulness). Je ontdekt dat ideeen en kennis minder belangrijk worden en direct ervaren belangrijker wordt. Je ontwikkelt compassie, eerst voor jezelf en dan als vanzelf ook voor anderen. Je leert (meer) aanwezig te blijven in het moment en te handelen in de situatie.

 

De eerstvolgende gratis proefles / open avond is op donderdag 5 september 2019 van 18.00 tot 19.30 uur. Onder begeleiding van Paul Ryozen van Mechelen

De introductiecursus start op donderdag 12 september en duurt tot en met 7 november 2019 (niet op 24 oktober). Onder begeleiding van Paul Ryozen van Mechelen

 

Donatie 90 euro.