Zaterdag

10.30 – 13.00

1 februari , 7 en 28 maart

O.b.v. Marli Jifu Daigen Lindeboom Sensei

 

 

Donatie

70 euro voor de hele serie en 25 euro per keer of groot abonnement

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan

 

Naast onze zenpraktijk - het in stilte zitten - is het Big Mind-proces een unieke manier om onze geest en hart te leren kennen.

 

Het Big Mind-proces, ontwikkeld door Genpo Roshi, is een samengaan van de inzichten van de zenpraktijk en de westerse bewustzijnsmethode Voice Dialogue, ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Het uitgangspunt is dat onze menselijke persoonlijkheid opgebouwd is uit vele facetten. Denk aan de nieuwsgierige, de beschermer, de harde werker, het speelse kind, haat, begeerte, verwarring en kwetsbaarheid, de stem van wijsheid, liefde, mededogen, vertrouwen en vreugde. Al deze facetten hebben een eigen stem en energie die door dialoog met de begeleider uitgenodigd worden te spreken en zich te laten voelen. Hierdoor zijn we in staat om op een speelse, dynamische wijze de eigen geest te onderzoeken en zijn vele kanten te ontdekken. Door helemaal een facet van onszelf te worden leren we de neurotische en de verlichte kwaliteiten kennen. We worden uitgenodigd om uit het beperkte ik te stappen en een ervaring te hebben van het grote bewustzijn: Wijsheid en Liefde/Mededogen.

Aan de orde komen o.a.

- het vreugdevolle en verdrietige

- Big Mind, wijsheid en mededogen

- de verdrongen schaduwkanten van onze geest

- integratie en belichaming: de Apex

 

Wil je meer lezen over het Big Mind proces ga dan naar www.myoshin-zen.nl waar een artikel is opgenomen over Big Mind - Big Heart.