Dinsdag

18:00 - 19:30

Van 14 april t/m 12 mei: Ontmoet de Meesters

Van 26 mei t/m 23 juni: Over meditatie

O.b.v. Helma Jifu Vulink Sensei

 

Donatie per serie

60 euro of groot abonnement

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan

 

In twee series van vijf bijeenkomsten op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur bestuderen we literatuur afkomstig uit de boeddhistische traditie; een schatkamer vol inzichten, ervaringen, aanwijzingen en oefeningen waar we ons dagelijkse handelen aan kunnen toetsen. We gebruiken daarbij teksten uit een Engelstalige bloemlezing van boeddhistisch basisonderricht met zowel moderne als klassieke commentaren.

Elke bijeenkomst behandelen we een klein stukje tekst dat je van tevoren hebt doorgenomen. Je komt naar de les met een regel uit de tekst die je inspireerde, en met een vraag naar aanleiding van een regel of frase uit de tekst. Onder leiding van de leraar bespreken we onze bevindingen, raken wat meer vertrouwd met het boeddhistisch onderricht en ontdekken we hoe dat voor ons kan werken.

De studieklas is zowel voor ’beginners’, als voor ’gevorderden’.

We beginnen met 25 minuten zazen en sluiten af met 15 minuten zazen.

 

In de twee series behandelen we de volgende thema’s:

Van 14 april t/m 12 mei:

Ontmoet de Meesters. We maken kennis met vijf grote Zenmeesters en kijken hoe we de hun kenmerkende inzichten en uitspraken in ons eigen leven kunnen herkennen en waarderen.

 

Van 26 mei t/m 23 juni:

Over meditatie. Zenmeesters hebben zich in diverse bewoordingen moeite gegeven om te laten zien wat ons te doen staat in zazen. We kijken naar vijf verschillene meditatie instrukties uit onze traditie door de eeuwen heen.