Formele Zentraining

Voor zen beoefenaren, die zich dieper willen verbinden met hun spirituele pad, zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder zetten we ze op een rij.

Met de sangha bedoelen we de mensen die zich aangesloten voelen bij Kanzeon Zen Centrum Rotterdam.

Het zenpad gaan we niet alleen. We delen niet alleen een beoefening, maar ook een ruimte. En er ontstaan vanuit de sangha initiatieven, door en voor elkaar.

 

Bibliotheek Kashyapa

Kashyapa betekent Beschermer van Licht.

Wij hebben een kleine, groeiende bibliotheek. Lenen is mogelijk tegen een kleine donatie. Wij hebben boeken over boeddhisme, spiritualiteit, bewustzijnsontwikkeling en religie.

Wil je boeken doneren aan de bibliotheek, neem dan contact op met Rob Frank, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Tentoonstellingen theehuis

Het deel van de zendo waar wij voor of na de meditatie thee drinken, wordt ook gebruikt voor kleine tentoonstellingen.

Regelmatig wordt er iets nieuws getoond.

 

Uit eten

Het is een goede gewoonte gebleken zo af en toe met elkaar uit eten te gaan. Voel je vrij om daartoe het initiatief te nemen.

Kanzeon Zen Centrum Rotterdam wordt gerund door vrijwilligers. Samen zorgen we voor een sfeer van openheid, gastvrijheid en stilte.

Wil je voor een bepaalde periode wat tijd en energie geven aan de sangha, dan zijn er tal van mogelijkheden.

Oproep voor Kanzeon Schrift: het beoefenen van Metta, liefdevolle vriendelijkheid, in het dagelijks leven.
Afgelopen jaar gaf zuster Virañani een week lang een beoefening van Metta meditatie bij de Vipassana groep. Voor een artikel in het nieuwe Kanzeon Schrift willen we de deelnemers aan de lessen van zuster Virani vragen een reactie op papier te zetten over hun beoefening tijdens de buitenwandeling met behulp van onderstaande drie vragen:
- wat was de opdracht van zuster Virañani om te beoefenen, al lopend door de stad, zoals jij die gehoord hebt?
- wat was je ervaring tijdens die buitenwandeling bij het toepassen van de beoefening?
- hoe zou jij de door zuster Virañani geformuleerde opdracht onder woorden brengen? Om thuis verder te blijven gebruiken?

Alles is welkom, ook uitgebreidere verhalen. Alvast hartelijke dank voor jullie reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Het Kanzeon Schrift verschijnt onregelmatig. Je vindt daarin allerlei interessante bijdragen van sanghaleden, verslagen van dharmalessen en sesshins, boekbesprekingen, interviews en andere artikelen die met de zenbeoefening of de zenboeddhistische leer samenhangen.

 Voor meer informatie: 

Leo Ahimsa Sumitra Huijg Sensei (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Marianne Bouman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Uitgaves Kanzeon schrift:

  Herfst 2019
  Lente 2019
  Zomer 2018
  Voorjaar 2018
Najaar 2017  
  Voorjaar 2016
Najaar 2015 Voorjaar 2015
Najaar 2014 Voorjaar 2014
Najaar 2012  
Winter 2011 Zomer 2011
Winter 2010 Zomer 2010
  Lente 2010
Eind 2009 Zomer 2009
Herfst 2009 Begin 2009
Herfst 2008 Zomer 2008
  Lente 2008
Winter 2007 Zomer 2007
Herfst 2007 Lente 2007      


           

 

Tentoonstellingen theehuis

 

Het deel van de zendo waar wij voor of na de meditatie thee drinken, wordt ook gebruikt voor kleine tentoonstellingen.

Regelmatig wordt er iets nieuws getoond.

Ons centrum wil een plaats zijn waar iedereen welkom is en zich welkom voelt bij een of meerdere activiteiten. Van belang is dat de sfeer open, uitnodigend, respectvol en transparant is. Leraren, bestuur en vrijwilligers  zijn zich ervan bewust dat het fundament van een spiritueel leven gevormd wordt door aandacht en zorg voor zichzelf, voor anderen en voor elkaar. 

Hier de lijst met verklaring gebruikte termen.