plaatje van lego zendo met boeddhabeeld en zitkussen

Dinsdag

18:00 - 19:30

- 22 september t/m 10 november

- 17 november t/m 19 januari (uitgezonderd 22 en 29 december)

O.b.v. Sensei Helma Jifu Vulink

Donatie 90 euro

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan

 

In de introductiecursus kun je kennismaken met zenmeditatie. In acht bijeenkomsten laten we je oefenen met verschillende meditatie oefeningen en onderscheiden we verschillende fases die je kunt meemaken gedurende je meditatie.

Er is aandacht voor houding, gewaarzijn van je lichaam en ademhaling en hoe je gedurende langere tijd ontspannen en gelijktijdig alert kunt blijven.
Ook gaan we in op de wisselwerking tussen meditatie en je dagelijks leven; hoe je met meer aandacht en bewustzijn in je leven kunt functioneren in verschillende situaties; meer vanuit directe ervaring dan vanuit ideeën en kennis.
We oefenen met behulp van geleide meditaties. Er is ruim gelegenheid voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Ook krijg je oefeningen aangereikt om thuis mee te werken.
Gedurende de cursus maken we gebruik van teksten en verhalen van boeddhistische meesters.

ivm corona maatregelen maximaal 11 deelnemers

 


Datum voor de eerstvolgende open avond is 15 september 18:30 - 19:30

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tijdens de open avond kun je kennismaken met zenmeditatie, de zendo (meditatieruimte) en de leraar die de introductiecursus zal geven.We besteden aandacht aan je meditatiehouding (op een kussen, een bankje of op een stoel) en verzorgen een geleide meditatie zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om te mediteren.

Verder gaan we in op wat motieven kunnen zijn om te mediteren en over wat je wel en niet kunt verwachten van meditatie voor je dagelijks leven. Kortom wat betekent het om ’zen te beoefenen’.