Z03

Deze wereld is ongrijpbaar, ondenkbaar en wonderbaarlijk.
Door wat worden we aangeraakt en wat raken wij hier en nu aan ?
Daito Kokushi.

Weekendsesshin Rotterdam  

Een goede gelegenheid om samen met anderen, in stilte, een weekend lang, je zen beoefening te verdiepen. Het programma bestaat uit periodes van 25 minuten zazen, afgewisseld met kinhin (loopmeditatie). Beide dagen is er dharma-onderricht en is er gelegenheid voor daisan (persoonlijk onderhoud). Op zondag is er een Boeddhistische dienst (service). Er staat ook een een gezamenlijke wandeling op het programma. Het weekend is toegankelijk voor iedereen met enige ervaring met meditatie. Het is ook mogelijk om parttime mee te doen.

 Ieder neemt wat te eten mee zo dat we een verrassende lunch en avondmaal hebben. Mocht je van ver komen en geen slaapgelegenheid hebben, laat dat even weten, dan kunnen Rotterdamse Sangha leden mogelijk logeergelegenheid aanbieden

 

zaterdag 19 maart 14.00 – 21.00 uur

zondag 20 maart 09:00 – 16:00 uur

 

Plaats: Kanzeon Zen Centrum Rotterdam

o.b.v.  Helma Jifu Vulink Sensei

 

Donatie

Een vrijwillige bijdrage van 40 euro per dag /  22,50 euro per dagdeel of groot abonnement.

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan voor één of twee dagen

 

Zen Centrum Rotterdam is een toevluchtsoord midden in de stad, een plek om stil te zijn en stil te worden, een ruimte voor bezinning en meditatie. Zen is plaatsnemen op een meditatiekussen, de geest leren kennen en niet langer bevangen raken door gedachten en emoties. Zen is een levenswandel, een manier om het leven te aanschouwen en te handelen vanuit die aanschouwing.

Lees volledige tekst