Gretha a

Sensei Gretha Myoshin Aerts is spiritueel leider van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam, opgericht door zenleraar Niko Tydeman Sensei in 1988. 

Gretha Aerts wil de zenboeddhistische leer doorgeven aan mensen die midden in de maatschappij staan en een spiritueel pad willen gaan. Zij combineert haar zenleraarschap met haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar en heeft regelmatig exposities van haar werk.

helma a

Helma Jifu Vulink heeft literatuur en theater gestudeerd in Amsterdam. Vanuit een eigen bedrijf heeft ze vele jaren gewerkt als actrice en dramadocent, met speciale focus op communicatietraining. In die tijd kreeg ze kinderen en is nu moeder van een volwassen zoon en dochter. In 2003 begon Jifu met zentraining bij Tenkei Roshi en enkele jaren later sloot zij zich aan bij de groep van residentiële studenten in Zen River. In 2007 werd ze gewijd tot monnik en in 2010 en 2013 was ze hoofdmonnik.

joost aJoost Beving legde in 2011 de gelofte van thuisloosheid af, ten overstaan van zijn zenleraren Niko Tydeman en Gretha Aerts. Het zitten op een meditatiekussen heeft al vijfentwintig jaar een belangrijke plaats in zijn leven.

marli aNa het lezen van 'Dansen in het duister' van Niko Tydeman kwam ik in 1999 bij Zen Rotterdam terecht en voelde me thuis bij het gaan en blijven gaan van het zen-pad: het directe ervaren en alles-zo-laten.

paul aPaul van Mechelen begeleidt introductiegroepen bij Kanzeon Zen Centrum Rotterdam. Gestart met de introductiecursus in 2003 na een zakenreis naar Japan.

willem aAls 60-jarige in Feijenoord geboren Rotterdammer ben ik nog steeds verheugd over de ontvangen meditatie- en yoga-oefeningen van Maharishi in 1974. Het was het begin van mijn spirituele zoektocht en het Hindoeïsme en de Advaita Vedanta (Philip Renard) zijn vanaf die tijd grote inspiratiebronnen.